Om Oss

Alltid öppet, varje dag, dygnet runt sedan 1926

Att transportera nära 1 miljon passagerare per år, 2700 st per dygn, 125 st i timmen är ingen liten utmaning. På Uppsala Taxi arbetar lagspelare med det lilla extra.

Uppsala Taxi är Uppsalas största taxibolag och vi erbjuder:

Kvalitet

Vi tillämpar takpriser, vilket innebär att du som kund i förväg kan ta reda på vad resan maximalt kommer att kosta till eller från city. Alltid fast pris mellan Uppsala-Arlanda. Våra chaufförer har givetvis genomgått en gedigen grundutbildning som omfattar lokalkännedom, hjärt- och lungräddning, brandskydd, kundbemötande m.m.

Service

Redan i beställningsögonblicket ger växeln i normalfallet besked om när bilen kommer. Alternativet är att föraren på sin väg till hämtningsadressen ringer upp kunden och ger besked. Uppsala Taxi ligger i framkant vad gäller trafikledningssystem.

Säkerhet och trygghet

Samtliga bilar har alkolås och på begäran tillgång till bilbarnstol. Uppsala Taxis bilar är även försedda med skyddskameror. Våra bilar är lätta att känna igen, har en enhetlig design, våra chaufförer bär en enhetligt klädsel och har alltid legitimation synlig i bilen. Du ska kunna lita på att det är en bil från Uppsala Taxi du kliver in i.

Miljöarbete

Uppsala Taxi deltar i Svenska Taxiförbundets Säker Grön Taxi. Vi har insett vikten av ett arbete som inte bara tar hänsyn till miljön utan vi jobbar även aktivt för att förbättra den. Uppsala Taxi tillämpar ett effektivt GPS-trafikledningssystem som innebär att vi alltid skickar den bil som geografiskt befinner sig närmast dig. Tack vare systemet med GPS-navigering minimeras eventuella tomkörningar. Vi på Uppsala Taxi sätter ribban högt och alla våra personbilar är miljöbilar enligt 2013 års miljöbilsdefinition. Samtliga fordon uppfyller minst miljökrav Euroklass 5.

VD
Håkan Eriksson

Styrelseordförande
Ola Nordström

Antal bilar
147

Anslutna åkerier
72

Behöriga förare
285

 


Med anledning av den nya dataskyddsförordningen - GDPR har vi uppdaterat vår policy för hantering av personuppgifter. Läs mer >>